Designul extraslim este completat de culoarea carcasei (visinie), de senzatia placuta la atingere (asemanatoare satinului) a acesteia si de aspectul usor tronconic. Deschizand capacul nu ne asteptam sa gasim altceva decat calitate. Materiale gandite pentru segmentul business, tastatura frumos iluminata si mult bun gust.
In mod cert ecranul WLED mare si foarte luminat este ceea ce va atrage prima oara atentia. Rezolutia 1600x900 pixeli a acestuia face cu adevarat ca fotografiile sau materialele video sa prinda viata. Unghiul de vizualizare este de asemenea foarte bun fara a avea nici cea mai mica distorsiune a culorilor la miscarea capacului.
Sunetul ce rasuna din difuzoare (atat frecventele joase cat si inalte) este clar si curat, in contradictie cu ce te-ai astepta sa gasesti la un laptop atat de subtire. Totusi sa nu uitam ca este un produs business,, impropriu pentru cei ce doresc sa isi deranjeze vecinii cu muzica redata de acesta.
In mod evident, un ecran cu diagonala mai mare induce mai mult spatiu pentru tastatura si touchpad. In plus isi face loc una dintre primele elemente de protectie ale laptopului si anume cititorul de amprente.
Merita sa amintim si ca ecranul poate interactiona foarte bine cu utilizatorul gratie senzorului EdgeTouch. Astfel navigarea sau aplicatiile cel mai des uzitate sunt controlate doar prin simpla atingere a ecranului. Sa nu uitam si de touchpad-ul multi-gesture cu ajutorul caruia puteti rasfoi documente in voie, roti, face zoom asemenea ecranului tactil al unui smartphone.
Deasupra ecranului de 16” se distinge camera de 2 megapixeli ce face un pic mai mult decat o camera obisnuita. Cu ajutorul acesteia puteti captura si memora cartile de vizita si chiar documente intregi cu aplicatia Dell Capture. Cum functioneaza aceasta? Foarte simplu. Pentru carti de vizita, uzitand de functia Business Card Scan din meniu, se tine cardul in fata camerei pana cand se umple chenarul de pe ecran. Cand cartea de vizita este pozitionata corect, camera face automat un instantaneu, iar OCR-ul isi face treaba lui selectand informatia si transferand datele de pe aceasta intr-o baza de date corespunzatoare fiecarui contact in parte care se poate transfera usor in Outlook sau Excel.
Oarecum in acelasi mod se poate scana si un document obisnuit dar totusi cu ceva mai multa atentie la tremuratul mainii. Documentele se vor salva in format PDF.
Daca doriti sa folositi camera pentru functia ei cea mai uzuala trebuie sa stiti ca aceasta poate fi setata la 9 rezolutii posibile, in gama 160x120 pixeli pana la 1600x1200 pixeli. Calitatea imaginilor este foarte buna atata timp cat lumina de ambianta este suficienta.
Daca tot vorbeam ce cititorul de amprenta ca si metoda de protectie, ei bine datorita functiei FaceAware puteti sa fiti sigur ca nimeni in lipsa voastra nu va utilize aceasta bijuterie. In momentul in care plecati din fata ecranului, acesta se va opri (log-off). Similar se va intampla la aparitia dumneavoastra, cand acesta va porni (log-in).
Performantele subiectului nostru sunt sustinute de procesorul Intel Core 2 Duo SU9600 (1600 MHz), memoria RAM DDR3 de 4 GB si de unitatea de stocare de tip SSD avand capacitatea de 128GB. Din cauza dimensiunilor reduse nu s-a putut incorpora si o unitate optica, aceasta venind conectata separat printr-unul din porturile USB. Toate acestea vin sa intregeasca multitudinea de feuture-uri ce nu se opresc aici.
O alta functie ce vine sa completeze aspectul business al acestui notebook o reprezinta functia Latitude ON care, printr-o simpla apasare a unui buton, sare peste boot-ul uneori prelungit al Windows 7 (preinstalat) si, gratie sistemului de operare propriu, realizeaza instantaneu accesul la email, contacte, calendat sau web.
Cei de la Dell mai aduc o inovatie si anume incarcarea bateriei (Li-ion cu 8 celule) wireless fiind primul produs ce beneficiza de aceasta posibilitate. Evident gratie unui stand special, vandut separat si deloc ieftin prin care laptopul se va incarca dupa amplasarea in acesta. Incarcarea se face prin inductie, standul fiind conectat la reteaua de energie electrica.
Pentru o lista cu specificatiile complete puteti vizita pagina producatorului aici.
Acum vine partea cea mai interesanta si anume pretul. Ei bine produsul l-am gasit la un singur magazine virtual iar pretul ... 10.000 RON pentru varianta de echipare mentionata mai sus.
Printre aspectele pozitive ce v-ar determina sa achizitionati acest produs ar fi:
- designul si materiale utilizate
- multitudinea de fuctii business ce inlesnesc utilizarea notebookului
- ecranul superb de 16”
Dintre caracteristicile mai putin placute amintim:
- pretul ridicat
- configuratia medie a sistemului
- lipsa unei placi video dedicate datorata dimensiunilor reduse
In concluzie avem de a face cu un produs care nu va fi niciodata un best-buy din cauza pretului relativ prohibitiv si care este destinat in special clasei business, persoanelor ce il folosesc la diverse intalniri de afaceri si prezentari la care un Alienware ar fi total nepotrivit. Totusi la cei 10.000 de RON exista suficiente alternative care sa iti ofere ceva mai mult decat un laptop frumos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu