Telefonul poate fi scufundat pana la o adancime de un metru timp de 30 de minute si rezista cu brio la aceasta incercare. In plus, carcasele sale duble, cea interioara si cea exterioara ii permit sa reziste si la contactul cu praful, la scapari cam de la un metru inaltime si la o sesiune de mountain biking, de exemplu, care presupune noroi si afundarea in tufisurile cele mai dese.
Ecranul lui Xperia Active este rezistent la zgarieturi, astfel ca nici cheile si nici chiar un cutit nu ii vor pune probleme sau lasa vreo urma pe display. Telefonul costa in jur de 1300 de lei in Romania si vine cu o agatatoare in partea inferioara, astfel ca il puteti avea mereu la purtator si il puteti lasa sa atarne fara grija ca va avea parte de daune daca este lovit de perete de exemplu. Si totusi acesta este un telefon si un un breloc… un telefon Android, care masoara 16.5 mm in grosime si cantareste 110.8 grame.
Ecranul sau de 3 inch suporta o rezolutie de 320 x 480 pixeli, iar Xperia Active foloseste tehnologia Bravia Mobile pentru a afisa imagini cat mai vii. In plus terminalul vine si cu tehnologia Sony xLOUD pentru o experienta audio de nivel ridicat, desi uneori difuzorul sau din spate m-a dezamagit. Acest device din seria Xperia ofera utilizatorului 320 MB memorie interna, 512 MB RAM si un slot microSD, in care se va afla un card de 2 GB care vine la pachet cu telefonul.
In ce priveste conectivitatea, Active sta bine si aveti parte de HSDPA, WiFi si Bluetooth 2.1. “Creierul” sau este un procesor Snapdragon de 1 GHz, care in tandem cu RAM-ul ii permite device-ului sa se miste decent si sa nu aiba pic de lag, lucru de admirat, avand in vedere ca alte modele Android cu dotari similare nu fac fata la fel de bine unor sarcini solicitante. Fiindca acest Xperia este un gadget destinat activitatilor outdoors nu ma mira ca el vine cu o busola profesionista, un GPS detaliat si ca foloseste blitul camerei de 5 megapixeli pentru a transmite semnale luminoase tip SOS, deci ideal daca va pierdeti in padure dupa mountain biking.
De asemenea, noul Sony Ericsson rezistent se foloseste de o baterie de 1200 mAh pentru a va oferi 4-5ore de convorbiri si cam o zi intreaga de utilizare intensiva. El nu incorporeaza si o camera frontala, dar cea din spate m-a surprins placut, desi la prima vedere un senzor de 5 megapixeli nu are cine stie ce abilitati. Xperia Active suporta aufofocus, foloseste un blit LED, stie si touch focus, geotagging, are si stabilizator de imagine, detectare faciala, captura video 720p HD si ofera numeroase efecte si optiuni in sectiunea foto.
Am remarcat faptul ca porturile sale, cel audio si cel microUSB sunt protejate in partea inferioara de capacele, care nu permit sa intre apa atunci cand scufundati terminalul. Este inca un mister pentru mine cum a reusit Sony Ericsson sa faca in asa fel incat difuzorul telefonului sa se auda bine si cand Active este scufundat in apa…
In ce priveste software-ul, Android 2.3 Gingerbread a fost personalizat cu 4 colturi in fiecare meniu Home, in fiecare dintre ele putand sa integrati pana la 4 aplicatii, penru a va face viata mai usoara. Astfel, ecranul mic nu mai reprezinta o problema. Avem parte si de noua functie de panoramare 3D, disponibila pe toate telefoanelor Sony Ericsson noi si care da nastere la panorame interesante si care se vad foarte bine pe un televizor sau montor 3D.
In rest, tehnologia SE isi spune cuvantul in cazul softului de pe Active: avem TimeScape si MediaScape, cele doua functii care implica afisarea verticala sub forma de thumbnailuri a statusurilor de pe Facebook si Twitter, a apelurilor si mesajelor ratate, in cazul lui TimeScape, sau afisarea fotografiilor si a clipurilor video in cazul lui MediaScape.
Trebuie sa recunosc ca acest telefon isi face foarte bine treaba si acopera destul de OK nisa de device-uri rezistente si protejate impotriva apei si prafului, desi are rivali puternici in acest segment. Micutul telefon primeste de la Zona nota 8 pentru ca este cu adevarat un produs pentru persoanele active si pentru ca puteti face baie cu el, oricat de excentric ar suna acest lucru.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu